Hazenbergtoernooi 2017

GESLAAGD HAZENBERGTOERNOOI  OP 25 mei 2017/HEMELVAARTSDAG.

 

Op 25 mei vond het jaarlijkse Jeu de Boules toernooi plaats bij JBV Le Pionnier op sportpark de Hazenberg in Brummen.

Uit alle windstreken kwamen de spelers weer naar dit bijzonder populaire toernooi. Van Den Haag, die dit jaar met maar liefst 9 teams naar Brummen kwamen, tot Hattem en van Heerenveen tot Montferland!

Het is een doublette toernooi en er worden 2 partijen in de voorrondes gespeeld. Daarna volgt op resultaat een poule-indeling een A, B en C-poule, met in iedere poule 3 te winnen prijzen. Het winnende team in poule A wint ook de wisselbeker.

De wedstrijdleiding was weer in handen van Henk v.d. Mey uit Rheden en de scheidsrechter Hans Tijssen is een al even vertrouwd gezicht bij dit toernooi.

Om 10.30 uur ging het van start bij een lekker zonnetje! Voorspeld was dat het een prachtige dag zou worden en al snel bleek dat de zon er lustig op los begon te branden. Men zocht buiten de speelrondes de schaduw op en op de baan was een zonnehoed of pet geen overbodige luxe. En onder het genot van een koel drankje was het gelukkig wel uit te houden!

Nadat de voorrondes waren gespeeld en de poule-indeling bekend werd gemaakt, gingen de teams steeds fanatieker spelen. Het werd ook steeds warmer en het spel steeds leuker! Tussen de partijen door was er tijd voor een lekker hapje en een koel drankje, die de dames van de kantine met veel plezier uit serveerden.

Aan het eind van de dag, om een uur of zes werden de laatste partijen gespeeld. Daarna konden de punten worden geteld en kon men overgaan tot de prijsuitreiking.

Henk v.d. Mey kreeg de microfoon en maakte de prijswinnaars bekend, waarna de voorzitter samen met een trouw lid de prijzen uitreikten.

De Prijzen:

Poule C:

1e prijs                         Ton Visser en Dirk- Jan Septer van Hattem Petanque.

2e prijs                        Floor Heijsteeg en Diny Heijsteeg van De Goede Worp.

3e prijs                        Fred Kervel en Karin Pols van JBV Le Pionnier.

Poule B:

1e prijs                         Johan Meijer en Jeannet Meijer van de Goede Worp.

2e prijs                        Fabian Biesheuvel en Peter Hietbrink van ’t Zwijntje.

3e prijs                        Eric v.d. Ende en Gerard Mijnen van PC Doetinchem.

Poule A:

1e prijs                        Louis Bates en Bob Kool van de Goede Worp.

2e prijs                        John Hoefnagels en Andrea van de Steeg van Avalon Sp.

3e prijs                        Jaqueline van der Wee en Henk Vos van PCM.

 

De wisselbeker werd dit jaar gewonnen door Louis Bates en Bob Kool uit Den Haag, die deze beker uitgereikt kregen uit handen van de winnaar van vorig jaar Fabian Biesheuvel.

Na afloop van deze prachtige Jeu de Boulesdag bedankte de voorzitter Jan Bakker de wedstrijdleider, de scheidsrechter en de dames achter de bar en wenste alle aanwezigen een goede thuisreis.

Het was een prachtige, zonnige dag en wederom een zeer geslaagd toernooi!

Tot volgend jaar!

Wit u ook eens kennis maken met de Jeu de Boules sport:

In de maanden juli en augustus van dit jaar kan men gratis kennis maken met de Jeu de Boules sport op de zondagmiddagen van 13.30 – 16.00 uur op de speellocatie Hazenberg 22C, 6971 LC Brummen.

Inlichtingen bij Bea Versteeg, tel.: 0575 56 58 28