G- Hazenbergtoernooi 2017

G- HAZENBERGTOERNOOI bij JBV Le Pionnier.

 

Op 9 september vond het jaarlijkse G-leden toernooi plaats bij JBV Le Pionnier op sportpark de Hazenberg in Brummen.

 

De spelers en hun begeleiders kwamen weer vanuit Oldenzaal (OJBV), Brummen (Stichting Philadelphia en natuurlijk de G-leden van JBV Le Pionnier), Laag Soeren (Elver) en Zutphen (Stichting Komop).

De spelers kwamen tegen half elf aan op het sportpark en hoewel het weer niet al te best leek waren ze vol goede moed en keken uit naar wie dit jaar met de prijzen zou gaan strijken!

De weergoden waren ons goed gezind, want nadat iedereen een bakje koffie had genuttigd, werd het toch droog!

Nadat iedereen zich had gemeld, sprak de voorzitter, Jan Bakker, een welkoms woord.

Daarna werden de wedstrijdkaarten incl. consumptiebonnen aan de spelers uitgedeeld door de wedstrijdleider Bea Versteeg en na wat opstart problemen (het was de eerste keer dat er “doublettes” gespeeld werden, waarbij dus steeds twee teams van twee willekeurig gekozen personen tegen elkaar spelen!) ging het beginnen.

Voor de lunch werden er twee voorgelote partijen gespeeld. De teams bestonden uit spelers, die vaak nog niet eerder met elkaar gespeeld hadden, wat het extra spannend maakte. Het weer bleef ons goed gezind en met uitzondering van hier en daar een spatje regen, hielden we het de rest van de dag droog met zelfs af en toe een beetje zon erbij.

 

Rond een uur of één werd er geluncht met broodjes ham, kaas en kroket en als “toetje” een sappige appel, gesponsord door de enige groenteman in Brummen, Bas Jansen. Tijdens het eten werd er al druk gespeculeerd wie er vandaag met de hoofdprijs naar huis zouden gaan.

 

Na de lunch werden er nog eens twee partijen gespeeld. Soms kwam een team met een brede lach de stand doorgeven, soms ook met een beetje een sip gezicht, als ze verloren hadden. Maar ondanks dat bleef de stemming goed!

 

Toen iedereen uitgespeeld was, het was al wel vier uur geweest, er was al heel wat afgezwoegd en na het nodige rekenwerk door de wedstrijdleider, werden de winnaars bekent gemaakt:

 

1e Prijs:     Team Emil Wevers (OJBV) en Linda Hakker (Elver)

2e Prijs:     Team Danièlle de Vries (OJBV) en Chiel van Beek (Elver)

3e Prijs:     Team Sophie IJland (OJBV) en Marian Bartels (Elver)

 

De winnaars kregen allemaal een fraaie beker en voor alle andere deelnemers was er een mooie medaille als aandenken!

Wederom een geslaagd toernooi! Allen tot volgend jaar!